Uzun süredir boş durumda olan ve atıl hale gelen Halk Sağlığı Laboratuvarı binası, yıkımı için gün sayıyordu. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, bu alanı sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi adına değerlendirme kararı aldı ve yerine yeni bir sağlık kompleksi inşa edilmesi için harekete geçti.

Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu

Yeni Projeler ve İhale Süreci

İl Sağlık Müdürlüğü, yeni sağlık kompleksi için gerekli projeleri hazırlayarak ihaleye çıkmıştı. İhalenin tamamlanmasının ardından, mevcut Halk Sağlığı Laboratuvarı binasının söküm işlemlerine geçtiğimiz günlerde başlandı. Binada şu an cam, çerçeve ve kapı gibi sökülebilir parçaların çıkarıldığı görülüyor. Sökülen parçalar kamyonlara yüklenerek alandan taşınıyor. Bina söküm işlemlerinin ardından tamamen yıkılacak ve böylece yeni kompleksin inşaatı için zemin hazırlanacak.

Yıkım ve Yeniden Yapılandırma Süreci

Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın yıkımı, bölgedeki sağlık hizmetlerinin yenilenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. Yeni sağlık kompleksinin, bölgedeki sağlık altyapısını güçlendirmesi ve halkın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırması hedefleniyor. Binanın yıkım işlemlerinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Yıkımın ardından, sağlık kompleksi için temel atma işlemlerine başlanacak ve Kocaeli halkına hizmet verecek modern bir sağlık merkezi inşa edilecek.