Hürriyet Gazetesi Hesapladı: İşte Zamlı Memur Maaşları Tablosu! Hürriyet Gazetesi Hesapladı: İşte Zamlı Memur Maaşları Tablosu!

Yeni Kıdem Tazminatı Tavanı

Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ikinci yarısında alacağı zamlı maaşlarla birlikte, engelli aylığı, 65 yaş aylığı, bedelli askerlik ücreti ve evde bakım yardımı da değişti. Bu zam oranıyla birlikte milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı da arttı. Temmuzdan itibaren memur ve memur emeklilerinin maaşlarına %19,31 oranında zam yapıldı.

Bu yılın ocak-haziran döneminde 35.058,58 TL olan kıdem tazminatı tavanı, 1 Temmuz'dan itibaren 41.828,39 TL'ye yükselecek. Damga vergisi kesildikten sonra net ödeme 41.510 TL olacak.

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanıyor?

Kıdem tazminatı hesaplanırken, işçinin işten ayrılırken giydirilmiş en son brüt ücreti esas alınıyor. İşçiye, iş yerinde geçirdiği her bir yıl için bir aylık (30 gün) brüt ücreti tutarında ödeme yapılıyor ve bu ödemeden sadece damga vergisi kesiliyor.

Bu yeni düzenleme ile birlikte çalışanlar, işten ayrıldıklarında daha yüksek kıdem tazminatı alacak. Temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak.