İstanbul Tabip Odası'ndan Sert Eleştiri

İstanbul Tabip Odası, Dr. Fahrettin Koca'nın istifasını değerlendirerek, "Sağlık Bakanlığı yapan hastane patronu olarak tarihe geçen Fahrettin Koca istifa etti. Başarısız olan sadece Sayın Koca değil, AKP’nin sağlıkta dönüşüm projesidir. Bakan değiştirmekle ülkenin sağlık sorununu çözemezsiniz." şeklinde açıklama yaptı.

İSTAHED'den Memişoğlu'na Tebrik

İSTAHED, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Sağlık Bakanı olarak göreve başlamasını tebrik ederek, "Uzun yıllardan beri kamuda emek veren bir hekim olarak sağlık sisteminin içinde bulunduğu bu zor dönemde çözüm üretmek için elinden geleni yapacağına, hekim ve tüm çalışanların yanında olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

SaHa Derneği'nden Talepler

SaHa Derneği, yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'na başarılar dileyerek taleplerini iletti: "Sağlıkta şiddetle etkin mücadele edilmesini, tek kalem maaşın verilmesini, fazla mesai ücretlerinin güncellenmesini ve sözleşmeli yöneticilik atamalarının liyakate göre yapılmasını talep ediyoruz."

Ali Yalçın: ‘Maaş Artışları Enflasyon Karşısında Erimeye Devam Ediyor’ Ali Yalçın: ‘Maaş Artışları Enflasyon Karşısında Erimeye Devam Ediyor’

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan'dan Tebrik

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle Sağlık Bakanlığı’na atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum’u tebrik etti. Doğan, Fahrettin Koca ve Mehmet Özhaseki'ye de teşekkürlerini iletti.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den Açıklama

Türk Sağlık Sen ve Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun atamasını tebrik ederek, "Pandemi süreci ve deprem felaketi başta olmak üzere fedakârca hizmet eden sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz." dedi.

HEPSEN Genel Başkanı Yunus Şimşek'ten Veda Mesajı

HEPSEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, Dr. Fahrettin Koca'nın görev süresi boyunca sağlık profesyonellerinin haklarını gözetmediğini ve istifasının en büyük hizmet olduğunu belirtti.

Genç Sağlık Sen Başkanı Osman Kaya'dan Memişoğlu'na Tebrik

Genç Sağlık Sen ve Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Kaya, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, sağlık sektöründeki sorunların çözümünde sendikalarla işbirliği yapılmasını temenni etti.

TABİP-SEN'den Yeni Bakan'a Destek

TABİP-SEN, Dr. Fahrettin Koca'nın görevden alınmasının ardından Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na başarılar dileyerek, "Sağlıkta biriken sorunların çözümü için hekim merkezli bir yönetim anlayışını hayata geçirmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte, sağlık sektöründe önemli değişikliklerin yaşanması ve sorunların çözülmesi bekleniyor.