Nacar, hastanenin inşaatı ve tefrişatının tamamlandığını ve kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "Yeni Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunduk ve açılış hazırlıklarını yerinde değerlendirdik" dedi.

Yüreğir'deki Yeni Sağlık Üssü: Karşıyaka Devlet Hastanesi

Yeni Karşıyaka Devlet Hastanesi, Yüreğir ilçesindeki vatandaşlar için büyük bir sağlık hizmeti sunacak. 13 Eylül 2022 tarihinde yapımına başlanan bu modern hastane, daha önce Adana İli'ne uzun yıllar hizmet vermiş olan tarihi Adana Devlet Hastanesi'nin yerine inşa edildi. 110 yatak kapasiteli olan hastane, 20.010 metrekare arsa üzerinde 7.559 metrekare bina oturum alanına sahip ve toplamda 25.137 metrekare kapalı alana yayılmış durumda.

Ebe Emine Bacak Yaşamını Yitirdi! Ebe Emine Bacak Yaşamını Yitirdi!

Donanımlı Sağlık Hizmetleri ve Modern Altyapı

Yeni Karşıyaka Devlet Hastanesi, B rolünde hizmet verecek olup, 2. seviye acil serviste toplamda 33 müşahede yatağı bulunuyor. Bu yataklar, 12 erkek, 12 kadın ve 9 çocuk hastaya hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, hastanenin ameliyathane bölümü 3 genel ve 1 lokal ameliyat odasından oluşmakta.

Hastanenin, 18 Eylül 2024 tarihinde hizmete açılması planlanıyor. Hastane yönetiminde ise Başhekim olarak Nurşah Keskin Serçe, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak Dilek Çakmak görev yapacak.