Yaşanan istifalar Hatay Sağlık camiasında adeta şok etkisi yarattı. 

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünde Barçın’ın göreve başlamasıyla birlikte Destek Hizmetleri Başkanı olarak atanan Uyar’ın istifası, sağlık camiasında şok etkisi yarattı.

Başarıların Gölgesinde Kalan Sorunlar

6 Şubat’taki büyük deprem felaketinden sonra Müdür Barçın ve Başkan Uyar, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmişlerdi. Ancak arkalarında sağlık personelinin sağlıklı ve güvenli barınma ihtiyaçlarına yönelik çözülemeyen birçok sorun bıraktıkları belirtiliyor.

Yeni Müdür ve Başhekim Atandı! Yeni Müdür ve Başhekim Atandı!

Sağlık personeli, bu sorunların çözülmemesinden duydukları rahatsızlığı dile getiriyor.

Sağlık Personeli Güvensiz Şartlarda Barınıyor

Depremde kullanılamaz hale gelen Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde barınan sağlık personeline hâlâ güvenli bir barınma yeri sağlanmadı. 

Hastane yıkım ekipleri tarafından yıkım süreci başlatılan alanda konaklamayı sürdüren sağlık personeli, güvenli barınma taleplerinin karşılanmamasından şikayetçi.

İlçelerdeki Durum Daha Vahim

Depremde en çok yıkıma uğrayan ilçelerde benzer sorunların yaşandığı belirtiliyor. Bu ilçelerdeki sağlık personeli de güvenli barınma ve çalışma koşulları konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. 

İstifalarla sarsılan Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, personelin güvenli barınma ve çalışma koşullarına yönelik sorunlarını nasıl çözeceği merak konusu.