Engelli Babası İçin Tayin Talebi Reddedilen Sağlık Çalışanı İçin KDK’dan Sağlık Bakanlığı’na Tavsiye Karar Engelli Babası İçin Tayin Talebi Reddedilen Sağlık Çalışanı İçin KDK’dan Sağlık Bakanlığı’na Tavsiye Karar

 Ancak ikiz ya da üçüz gibi çoğul doğumlarda süt izni süresinin değişip değişmediği kamu çalışanları arasında merak konusu.

Süt İzni Süresi Nasıl Uygulanıyor?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104. maddesine göre, doğum yapan memura analık izni bitiminden itibaren ilk altı ay boyunca günde üç saat, ikinci altı ayda ise günde bir buçuk saat süt izni veriliyor. İzin saatlerinin belirlenmesinde memurun tercihi esas alınıyor.

Çoğul Doğumlarda Ekstra Süt İzni Yok

Mevzuatta ikiz veya üçüz doğum yapan memurlar için süt izni süresinin artırılmasına ilişkin özel bir düzenleme bulunmuyor. Yani tek çocuk doğumu yapan memur ile çoğul doğum yapan memur, süt izninden aynı sürelerde yararlanıyor.

Bu konuda Devlet Personel Başkanlığı’nın yayımladığı 6 Sıra Nolu Kamu Personel Genel Tebliği de açık. Tebliğe göre, çoğul doğumlarda da süt izni süresi değişmiyor. İster tek doğum, ister ikiz veya üçüz doğum olsun, memur analık izninden sonra aynı süt izni süresini kullanıyor.

Sonuç: İkiz veya Üçüz Doğum Fark Etmiyor

İkiz veya üçüz çocuk doğuran memurlar için süt izni süresi artırılmıyor. Analık izni sonrası her memur, doğumun türüne bakılmaksızın ilk altı ayda günlük 3 saat, ikinci altı ayda günlük 1,5 saat süt izni kullanabiliyor.