Son olarak Orhangazi Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir operasyonla, sağlam kişilere sahte engelli raporu düzenleyen bir çete çökertildi. Aralarında doktorların da bulunduğu şebekeden 13 kişi gözaltına alındı.

Sahte Engelli Raporu ile Devleti Zarara Uğrattılar

ÖTV muafiyetli araç almak için usulsüz şekilde engelli raporu düzenlendiği belirlenen olayda, devletin vergi kaybına uğratıldığı, yıllardır süregelen bu düzenin hastane yönetimi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından fark edilmediği sorgulanıyor. Okan Tuna, “Kurumuna hakim olamayan yöneticiler yüzünden kim bilir kaç milyonluk zarar oluştu?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Sağlık Turizminde Yeni Dönem: Yönetmelikte Kapsamlı Değişiklikler Yapıldı Sağlık Turizminde Yeni Dönem: Yönetmelikte Kapsamlı Değişiklikler Yapıldı

Bursa Şehir Hastanesi’nde Devlete Ait Ürünler Satıldı

Bursa’da skandallar bununla da sınırlı değil. Bursa Şehir Hastanesi’nde de milyonlarca liralık medikal ürün yolsuzluğu davası sürüyor. Kamuya ait tıbbi ürünlerin, hastalara kullanılmış gibi gösterilip depolara saklandığı ve daha sonra özel medikal firmalarına satıldığı tespit edilmişti. Ayrıca, eksik malzeme kayıtlarının kapatılması için kullanılmış ürünlerin sterilize edilip tekrar hastalara uygulandığı da ortaya çıktı.

Tuna, “Böylesi büyük bir yolsuzluk aylarca dönerken hastane yönetimi nasıl sessiz kaldı?” diye sordu ve yöneticilerin hâlâ görevde olmasını eleştirdi.

Başhekim ve Hastane Müdürüne Yönelik İddialar

İddialar sadece hırsızlıkla sınırlı kalmadı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun TBMM kürsüsünden yaptığı açıklamalara göre, Şehir Hastanesi’nin başhekimi ve hastane müdürünün bir tarikat lideriyle bağlantılı oldukları iddia edildi. Okan Tuna, “Organize şekilde yıllardır süren yolsuzluklara rağmen yöneticilere neden dokunulmadığını” sorguladı.

Usulsüz PRP İşlemleri ve AK Parti Bağlantılı Medikal Firmalar

Gazeteci Lale Akasoy’un gündeme getirdiği diğer bir skandalda ise, hastanede bazı ortopedi hekimlerinin ameliyatlara izinsiz olarak girip hastalardan 2 bin Euro karşılığında PRP (eklem içi sıvı) uygulamaları yaptığı, bu işlemlerde kullanılan ilaçların ise AK Partili bir isme ait medikal firmadan sağlandığı iddia edildi.

Çekirge ve Yüksek İhtisas Hastaneleri’nde Skandallar Zinciri

Bursa’daki sağlık sektöründe diğer hastanelerde de sorunlar yaşanıyor. Çekirge Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi’nde çalışan personellerin uygunsuz sosyal medya paylaşımları ve görevi kötüye kullanma iddiaları kamuoyunun gündemine gelmişti.

Ali Osman Sönmez Hastanesi Yılan Hikâyesine Döndü

Bursa’daki bir diğer kriz konusu ise Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı oldu. 2016 yılında başlayan hastane inşaatının maliyeti 314 milyon lirayken, 2024 itibarıyla 1 milyar 700 milyon lirayı aştı. 9 yıldır tamamlanamayan projede kamu kaynaklarının israf edildiği belirtiliyor. İnşaatı tamamlaması için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şirketi ile 998 milyon TL’lik yeni bir sözleşme yapıldığı öğrenildi.