Savcılık, Uğurlu’yu Ankara’dan Adana’ya getiren iş insanı arkadaşı Hamdi K.’nin de şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması talimatını verdi. Hamdi K., Halktv’ye yaptığı açıklamada, “Olayla ilgim yok” dedi.

Kısa Süreli Evlilik ve Cinayet

Saniye Özmen (40), Adana’da iki çocuğu ile birlikte ailesiyle yaşıyor ve Yüreğir Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapıyordu. Özmen, bir süre önce Ankara Bala ilçesinde galerici olan İhsan Uğurlu (63) ile tanışmış ve çift, 1 yıl 4 ay süren bir evlilik yaşamıştı. 

Ancak anlaşmazlıklar nedeniyle Özmen, boşanma kararı almış ve çocuklarıyla birlikte Adana’daki annesinin yanına yerleşmişti. Bu süreçte, Uğurlu’nun Özmen’i rahatsız etmeye devam ettiği öğrenildi.

Otoparkta Pusu ve Cinayet

8 Haziran sabahı İhsan Uğurlu, arkadaşı Hamdi K.’nin aracıyla Adana’ya geldi. Güvenlik kameralarına göre, araç Özmen’in yaşadığı sitenin otoparkına park edildi ve sabah 07.08’de aracı park eden ikili, Özmen’in evden çıkmasını beklemeye başladı. Saat 08.00’e doğru işe gitmek üzere evden çıkan Saniye Özmen, aracına bindiği anda Uğurlu da araca girdi. 

O sırada, torununu sınava götürmek üzere orada bulunan Seyfettin Öz, yaşanan dehşeti anlattı: “50-60 yaşlarında biri koşarak yanımdan geçti ve beyaz bir araca bindi. Araçta kadın bağırışları duyunca araca yöneldim. Erkek, kadına yumruk atıyordu ve kadın yardım istiyordu. Camı çaldım ve torunum polisi aradı. O sırada adam kadına silahla ateş etti.”

Kamuda Tasarruf Tedbirleri: Yeni Düzenlemeler TBMM'ye Sunuldu Kamuda Tasarruf Tedbirleri: Yeni Düzenlemeler TBMM'ye Sunuldu

Uğurlu’nun Önceki Evlilikleri

İhsan Uğurlu’nun daha önce iki evlilik yaptığı öğrenildi. Kamera kayıtlarına göre, Uğurlu Özmen’in aracındayken Hamdi K. da olay yerinde bekliyordu. Hamdi K., zaman zaman aracın kapısını açık tutarak, Uğurlu’nun bulunduğu yöne baktı.

Ailenin İddiaları ve Hamdi K.’nin Açıklamaları

Saniye Özmen’in annesi Naime Özmen, kızının ölüm haberini polislerden öğrendiğinde, Uğurlu ile birlikte gelen kişinin de olaydan haberdar olduğunu düşündüğünü belirtti. Hamdi K., Halktv’ye yaptığı açıklamada, İhsan Uğurlu’nun işleyeceği cinayetten haberi olmadığını söyledi. K., “Polis beni çağırsın, gidip onlara da anlatacağım. Bu olay beni mahvetti,” dedi. Uğurlu’nun Adana’ya geldiklerinde kendisine “Ben hanıma bakayım, geleceğim” dediğini ve bir süre sonra ambulans geldiğini, ancak ne olduğunu bilmediğini ifade etti. Olaydan ancak Uğurlu’nun baldızı Hava hanımın kendisini aramasıyla haberdar olduğunu belirtti.

Savcılığın Talimatı

Savcılık, Hamdi K.’nin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması yönünde talimat verdi. Bu gelişme, soruşturmanın seyrini değiştirebilir ve cinayetin ardındaki detayları ortaya çıkarabilir. Hamdi K.‘nin, Uğurlu’nun cinayeti işleyeceğinden haberdar olup olmadığı, savcılık tarafından detaylı bir şekilde incelenecek.