Hatay Tabipler Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz'ın, "eldiven olmadığı için ameliyatlar yapılamıyor" iddiası, Vali Masatlı tarafından sert bir dille yalanlanmıştı. Ancak bu yalanlamanın hemen ardından İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın, görevinden istifa etti. Barçın, istifasında sağlık sistemine yapılan eleştirileri reddetmiş ve istifasının bu eleştirilerle ilgisi olmadığını belirtmişti.

Ancak, bu istifadan kısa bir süre sonra Hatay sağlık sistemine yönelik yeni eleştiriler gelmeye devam etti. Hekim Birliği Sendikası Hatay Şube Başkanı Dr. Nurettin Yeral, son bir ay içinde Hatay İl ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk nöroloji, çocuk enfeksiyon, çocuk kardiyoloji ve çocuk onkoloji gibi kritik branşlarda en az 5-10 hekimin istifa ettiğini açıkladı. Dr. Yeral, bu istifaların birçok branşta hem çocuk hem de yetişkin hastalıkları alanında ciddi bir doktor açığına neden olduğunu vurguladı.

Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti

Üniversite hastanesinde de benzer sorunların yaşandığını belirten Dr. Yeral, göğüs cerrahisi ve plastik cerrahi bölümlerinin kapandığını, pediyatri bölümünde ise ciddi eksiklikler olduğunu söyledi. Görünen o ki, Hatay'daki sağlık sistemine yönelik eleştiriler ve istifalar, uzun bir süre daha gündemde kalacak.