Yavuz, 20 Eylül 2024 saat 10:42’de, hastanenin 300 yataklı ek binasını besleyen trafo odasında nedeni henüz belirlenemeyen bir yangının çıktığını belirtti. Yangının 11:07’de tamamen söndürüldüğünü, saat 11:50'de ise öncelikli olarak özellikli birimlere enerji verildiğini aktardı. Bu süre zarfında yoğun bakımda ve servislerde yatan hastaların tedavisinde herhangi bir aksama yaşanmadığını vurgulayan Yavuz, hastaneye olay sırasında 9 Acil Yardım Ambulansı ve 2 UMKE timiyle birlikte 33 sağlık personelinin ulaştığını ifade etti.

Tatil Kabusa Döndü: Akyazı’lı Doktor Kıbrıs’ta Gözaltına Alındı! Tatil Kabusa Döndü: Akyazı’lı Doktor Kıbrıs’ta Gözaltına Alındı!

 Yoğun Bakımdaki Hastalar Güvenle Sevk Edildi

Yangın sonrası, yoğun bakımda tedavi gören 6 hasta, olası risklere karşı ildeki farklı hastanelere sorunsuz bir şekilde sevk edildi. Hastanede tüm birimlerde sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam ettiği açıklandı.

 Can Kaybı Yaşanmadı, Soruşturma Başlatıldı

Yavuz, olay sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve yangının meydana gelme sebebiyle ilgili incelemelerin başlatıldığını söyledi. Ayrıca yangınla ilgili olarak valilik, bakanlık yetkilileri ve ilgili kurumların bilgilendirildiğini ve gerekli tüm desteğin sağlandığını belirtti.