Ancak Ankara'ya döndüğünde, rahatsızlanması üzerine tekrar bir hastaneye başvurdu ve kürtajın tam olarak yapılmadığı anlaşıldı.

Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açıldı Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açıldı

Özel Hastanede İlk Kürtaj

Ankara'dan Mardin'e annesini ziyaret eden E.Y., 6 haftalık hamileyken 17 Ağustos'ta rahatsızlanınca Mardin'deki özel bir hastaneye başvurdu. Kadın doğum uzmanının, bebeğin engelli doğacağı iddiasıyla kürtaj olması gerektiğini belirtmesi üzerine E.Y. kürtaj kararı aldı. İlk kürtajının ardından taburcu edilen E.Y. kanamaları ve ağrıları devam edince tekrar hastaneye gitti. Doktorlar, bu durumun normal olduğunu söyledi ve Ankara’ya dönebileceğini belirtti.

Ankara’da İkinci Ameliyat

E.Y. Ankara’ya döndükten sonra şiddetli sancılar ve kanamalar nedeniyle Bilkent Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan kontrollerde, ceninin bir kısmının içeride kaldığı tespit edilince E.Y. acil olarak ikinci kez ameliyata alındı. Kan kaybı nedeniyle kan verilen E.Y. ikinci kez ölüm tehlikesi atlattığını söyledi.

Hukuki Süreç Başladı

Yaşadıklarının ardından, E.Y.ve avukatı Gurbet Bilbay, Kızıltepe’deki hastane ve doktor hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukatı, doktorun görevini ihmal ettiğini öne sürerek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Doktordan Savunma

Kadın Doğum Uzmanı A. T., yapılan şikayetlere ve iddialara anlam veremediğini dile getirerek, E.Y.’nin ameliyat sonrası teşekkür ederek taburcu olduğunu, hiçbir sorunun olmadığını ve iddiaların yersiz olduğunu ifade etti.