AK Parti’de Büyük Değişim: 7 İlde İl Başkanları Yenilendi! AK Parti’de Büyük Değişim: 7 İlde İl Başkanları Yenilendi!

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu önemli toplantıda Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, çifte standart uygulanmaması gerektiğini vurguladı ve “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi.

Google’dan Destek Mesajları

Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy, “Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız” açıklamasında bulunurken, Google Reklamcılık ve Pazarlama Hükümetle İlişkiler Başkanı Tolga Sobacı, “Google olarak TBMM’nin yapacağı her düzenlemeye saygı duyarak uyacağız.” ifadelerini kullandı. 

NTV’nin haberine göre, bu toplantıda Dijital Telif Yasası görüşmeleri kapsamında tarihi bir gün yaşandı ve Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum yaptı.

Yayman: “Haberin Telif İçermesi Gerekiyor”

Toplantının açılışında konuşan Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, şu açıklamaları yaptı:

Bugün Türkiye’de tarihi günlerden biri. Google temsilcilerini komisyonumuzda misafir ediyoruz. Medya sektörünün ısrarla üzerinde durduğu dijital telif meselesini ele alacağız. Daha önce uzmanları ve tarafları dinleyerek çerçeveyi çizmeye çalıştık. Bugün de Google’ı bu düzeyde ilk kez dinlemiş olacağız. Emek hırsızlığı ve istismarının önlenmesi için gerekli adımlardan biri. Emek vererek üretilen içerik, bu bir haber olabilir, değer olabilir, eser olabilir, içeriğin izinsiz bir şekilde kullanılması kurumsal yapıların reklam gelirlerinin azalmasına neden oluyor. Haberin Avrupa normlarında olduğu gibi telif içermesi gerekiyor. Google ve diğer arama motorları ile anlaşmaya, görüş birliğine varılmasını önemsiyoruz.

Google: “Masaya Oturmaya Hazırız!”

Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy, “Tüm paydaşlarımız ile masaya oturmaya ve görüşmeye hazırız.” dedi.

Google Reklamcılık ve Pazarlama Hükümetle İlişkiler Başkanı Tolga Sobacı ise “Google olarak TBMM’nin yapacağı her düzenlemeye saygı duyuyor ve uyacağız.” açıklamasını yaptı.