Türk-İş ve DİSK Miting Hazırlığında

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), ilk adımı atarak bölge toplantılarına başladı. Türk-İş, 20 Ağustos’ta 81 ilde basın açıklamaları yapacak, ardından 26 Ağustos’ta Çerkezköy ve 3 Eylül’de Zonguldak’ta mitingler düzenleyecek. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) da miting hazırlıklarına devam ediyor ve programını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklamayı planlıyor.

Bakan Şimşek: ‘Enflasyon Düşmeye Devam Edecek’ Bakan Şimşek: ‘Enflasyon Düşmeye Devam Edecek’

"Asgari Ücret Güncellenmeli"

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, "Emekçiler ve emekliler çok zor durumda. Asgari ücrette artış için yılbaşı beklenmemeli, hemen ara zam yapılmalı" dedi. Görgün, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini vurgularken, asgari ücretlilerin büyük bir kısmının sendikasız olduğunu ve sendikalı işçilerin de asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığını belirtti.

Asgari Ücrette ILO Normlarına Dikkat Çekildi

Görgün, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini ise şu şekilde özetledi: "Bir işçinin ailesiyle birlikte insanca geçinebileceği bir ücret belirlenmeli. ILO normları ve enflasyon kayıpları dikkate alınarak artış yapılmalı. Ulusal gelirdeki artıştan pay verilmeli, vergi kayıpları giderilmeli. İşçiler, yılın üçüncü ayından itibaren daha yüksek vergi dilimine giriyor ve yılın ikinci yarısında vergi yükü daha da artıyor. Temel tüketim maddelerindeki KDV ve ÖTV sıfırlanmalı, fiyat artışları kontrol altına alınmalı."

Bu taleplerle, işçi konfederasyonları, çalışanların ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için harekete geçiyor.