Manavgat'ta yaşayan Görkem Ertürk, iş yerinde fenalaşarak kısa süreli görme ve işitme kaybı yaşadı. İlk başvurduğu hastanede herhangi bir rahatsızlık bulunamayan Ertürk, ertesi gün baş ağrısı ve sol tarafında güçsüzlük hissedince başka bir hastaneye gitti. Beyin damarlarında baloncuktan şüphelenilen Ertürk'e daha donanımlı bir hastanede tedavi olması önerildi ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.
Felç ve Koma Sonrası Tedavi Süreci
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sol tarafını hissetmeyen Ertürk, acil serviste tedaviye alındı. İlk gözlemin ardından, beyin damarlarında baloncuk bulunmayan Ertürk, 36 saat sonra felç olup yoğun bakıma alındı ve koma halinde entübe edildi. Dr. Öğr. Üyesi Şennur Delibaş Katı, beyindeki toplardamarda pıhtı tıkanıklığı tespit etti.
Nadir rastlanan ve ağır felçle sonuçlanan bu rahatsızlığın tedavisi için hastanın eşinden onay alınarak kapalı yöntemle pıhtı çıkarma işlemi uygulandı. Girişimsel Nörolog Şennur Delibaş Katı ve ekibi, 3,5 saat süren operasyonla pıhtıyı başarıyla çıkardı. Ertürk, operasyon sonrası 24 saat içinde vücudunun sağ tarafını, 2'nci gün ise sol tarafını hareket ettirmeye başladı.
Hayata Yeniden Dönüş
Dr. Şennur Delibaş Katı, "Bu rahatsızlık 48 saat içinde müdahale edilmezse ölümcül olabilirdi. Bu kapalı yöntem Türkiye'de nadir, Antalya'da ise ilk kez uygulandı. Ertürk, 24 saat içinde sağ, ikinci gün ise sol tarafını hareket ettirebildi. Şu an kan sulandırıcı tedavilerle takipteyiz. Bu tarz işlemler girişimsel nörologlar tarafından yapılmalı ve hastaların hayatını kurtarabilir" dedi.
Felç durumunda geldiği hastaneden yürüyerek taburcu olan Görkem Ertürk, "Hayata yeniden döndüm" dedi. Ertürk, "4 gün boyunca baş ağrısı çektim. Görme ve işitme kaybı yaşadım, sol tarafımda hissizlik ve konuşma zorluğu çektim. Hastaneye geldikten sonra hızla kötüleştim ve yoğun bakıma alındım. Doktorum bana ikinci kez hayat verdi. Şimdi çok iyiyim ve işlerimi yapabiliyorum" diyerek yaşadığı süreci anlattı.