Bektaş, ilçedeki uyuz vakalarının ciddiyetine dikkat çekerek, Ereğli Devlet Hastanesi'nde yeterli sayıda uzman doktor olmamasının vatandaşları mağdur ettiğini belirtti.

Hastane Skandalı: ‘Öldü’ Denilen Adam Cenaze Namazında Dirildi! Hastane Skandalı: ‘Öldü’ Denilen Adam Cenaze Namazında Dirildi!

"Uyuz Vakası Sağlık Çalışanlarını Tehdit Ediyor"

Barış Bektaş, hastanede tespit edilen uyuz vakasının idare tarafından dikkate alınmadığını vurgulayarak, "Uyuz olduğu bilinen bir sağlık emekçisinin çalıştırılmaya devam edilmesiyle birçok sağlık çalışanı da bu hastalığa yakalandı" dedi. Bektaş, bu durumun hem sağlık çalışanları hem de halk için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

"Uzman Doktor Eksikliği Sorununa Acil Çözüm Bulunmalı"

Ereğli’deki 150 bin kişilik nüfusa rağmen birçok branşta yeterli sayıda uzman doktor bulunmadığını söyleyen Bektaş, "Ereğlili vatandaşlarımız, tedavi için 150 kilometre yol katederek Konya merkeze gitmek zorunda kalıyor" dedi. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, Meclis’i Ereğli halkının sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak için harekete geçmeye çağırdı.