Şimşek, Türkiye'de refahı kalıcı olarak artırmayı hedeflediklerini ve dezenflasyon süreciyle büyümeyi hızlandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

"Enflasyon Hedeflerimiz Gerçekçi"

İstanbul'da düzenlenen Global Liderler Zirvesi'nde video mesajla konuşan Şimşek, enflasyonun eylül verileriyle düşüşe geçeceğini belirtti. Orta Vadeli Program'ın (OVP) en önemli önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu ifade eden Şimşek, hedeflerin gerçekçi olduğunu ve Türkiye'nin bu süreci başarıyla tamamlayacağını dile getirdi.

Merkez Bankası Eylül 2024 Faiz Kararı Açıklandı! Merkez Bankası Eylül 2024 Faiz Kararı Açıklandı!

"Bütçe Açığı Daha Düşük Olacak"

Bakan Şimşek, bu yıl bütçe açığının geçen yıla göre daha düşük seviyelerde olacağını ve Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürme çabalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye'nin dış finansmana daha ucuza ve uzun vadeli erişim sağladığını belirterek, ekonomik programın başarıya ulaşacağından emin olduklarını ifade etti.

 "Reformlar Hızlanacak"

Enflasyonun tek haneye inmesinin, orta ve uzun vadede Türkiye’nin büyümesini hızlandıracağını vurgulayan Şimşek, gelecek günlerde reformların hız kazanacağını ve bu sürecin ekonomik dönüşüm için kritik bir rol oynayacağını kaydetti.