AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Edremit ve Havran’da yapımı süren sağlık tesislerini yerinde inceleyerek, projelerin son durumunu değerlendirdi.

İncelemelere, bölge ilçe başkanları, il sağlık müdürlüğü yöneticileri ve hastane başhekimleri de eşlik etti. Aydemir, yürütülen sağlık yatırımlarının bölge halkı için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Edremit’e 300 Yataklı Modern Devlet Hastanesi ve Yeni Diş Sağlığı Merkezi

Edremit’te yapımı devam eden 300 yataklı yeni devlet hastanesi ve 25 ünit kapasiteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bölgede sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak.

Edremit Devlet Hastanesi Insaati-1

Tahliye Edilen Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Yeniden Hizmete Açıldı Tahliye Edilen Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Yeniden Hizmete Açıldı

Toplam 89 bin metrekare kapalı alana sahip kompleks; hasta odaları, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, poliklinikler ve çocuklar için kreş gibi birçok bölümden oluşuyor. 13 ameliyathane, 77 yoğun bakım yatağı ve 100 poliklinikle hizmet verecek yeni hastane, aynı zamanda bir kalp merkezi ve acil iniş alanına da sahip olacak.

Yeni ADSM binası da modern donanımıyla Edremit’in ağız ve diş sağlığı ihtiyacına çözüm sunacak. Projelerin toplam yatırım bedelinin 3 milyar 685 milyon TL olduğu bildirildi.

Havran’a 48 Milyon TL’lik Sağlık Yatırımı

Havran ilçesinde ise İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ve 8 hekimli Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatları sürüyor. Toplam maliyeti 48 milyon TL olan projelerle Havran’ın sağlık altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Edremit Devlet Hastanesi Insaati 3-1

“Sağlıkta Dönüşüm Tüm Hızıyla Sürüyor”

Ziyaret sonrası konuşan İl Başkanı Mehmet Aydemir, yatırımların Balıkesir’in sağlık vizyonuna katkı sunduğunu belirtti:

“Sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımızın daha hızlı, daha kaliteli ve erişilebilir hizmet alabilmesi için çalışıyoruz. Edremit ve Havran’da yükselen bu tesisler, bölgemizin sağlık altyapısını güçlendirerek acil durumlara daha hızlı müdahale imkânı sağlayacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, sağlık alanındaki dönüşüm kararlılıkla sürüyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte bölgemiz, modern sağlık hizmetlerinin merkezi haline gelecek.”

Aydemir ayrıca projelerde emeği geçen tüm teknik ekiplere ve yerel yöneticilere teşekkür ederek, yatırımların bölge halkına hayırlı olmasını diledi. 

Edremit Devlet Hastanesi Insaati 2-1