Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde KBRN Tehditlerine Karşı Önlemler Denetlendi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde KBRN Tehditlerine Karşı Önlemler Denetlendi

Dr. Karaman, özellikle hekimlerin çalışma koşullarını ve hastalara ayrılan sürenin yetersizliğini vurguladı. Karaman, "5 dakikada bir hastaya bakma zorunluluğu, en çok psikiyatri alanında kendini gösteriyor. Bir hastayı dinleyip, anlayıp ve tedavi etmek için bu süre kesinlikle yeterli değil" dedi.

Bakan Memişoğlu’nun Açıklamaları Olumlu Bulundu

Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, Dr. Karaman, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun hekimlerle ilgili yaptığı açıklamaları olumlu karşıladı. Bakan Memişoğlu’nun "Hekimleri toplum olarak üzdük" şeklindeki sözlerini değerlendiren Karaman, bu açıklamanın önemli bir özeleştiri olduğunu belirtti. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın uzun süredir hekimlerle ilgili randevu taleplerini geri çevirdiğini, ancak yeni Bakan Memişoğlu’nun bu talepleri kabul etmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Hekimlere Yönelik Şiddet ve Performans Sistemi Eleştirileri

Dr. Karaman, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına da dikkat çekerek, "Hekimler artık saygı beklemiyorlar fakat saygısızlık da istemiyorlar. Hukuk sistemindeki caydırıcı cezaların yetersiz olması, hekimleri şiddete karşı savunmasız bırakıyor" dedi. Ayrıca, performansa dayalı sistemin hekim-hasta ilişkisini zayıflattığını, hasta sayısına göre prim uygulamasının hekimleri müşteri ilişkisine zorladığını belirtti. Karaman, mevcut sistemin, koruyucu sağlık hizmetlerinden çok tedaviye odaklandığını ve bu durumun sağlık hizmetlerinin niteliğini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.