Sisteme Giriş İşlemleri

Dhy Ekip Yardim Dokumu

E-Devlet Portalından Giriş:

DHY kurasına başvurmak isteyen adaylar, ilk olarak E-Devlet Kapısı üzerinden sisteme giriş yapmalıdır. E-Devlet butonuna tıklayarak Sağlık Bakanlığı Ortak Giriş Noktası’na yönlendirileceksiniz. Burada “e-Devlet Girişi İçin Tıklayınız” butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

117. DHY Kurası İlanı Yayımlandı! - 117. Devlet Hizmet Yükümlülüğü

Ekip Sisteme Giris Ekrani

E-Devlet Şifresi, Mobil İmza, E-imza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı yöntemlerinden birini seçerek sisteme giriş yapmanız mümkün.

Mazeret Kurası Ön Başvurusu

Ön Başvuru İşlemi:

Başvurular sadece ilan metninde belirtilen tarihlerde yapılabilir. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol menüden “Kura -> Kura ve Talep Toplama Başvuruları” ekranını açarak aktif olan ve tamamlanan kuraların listesini görebilirsiniz. Ön başvuru yapılacak kuranın sağında yer alan ‘Başvur’ butonuna tıklayarak ön başvuru ekranını açın.

Ekip Sisteme Giris Ekrani 5

Sağlık Mazereti Ön Başvuru Bilgileri

Sağlık Mazereti Ön Başvuru Formu:

Formda T.C. Kimlik No, Adı, Soyadı, Baba Adı, Cinsiyet, Doğum Tarihi ve Doğum Yeri gibi bilgiler dışında kalan tüm alanları doldurmanız gerekmektedir. Telefon numaralarınızı başında 0 olmadan yazmalısınız. Cep Telefonu Numarası ve Size Ulaşılabilecek 2. Telefon Numarası zorunlu alanlardır. Geçerli ve doğru bir e-posta adresi girmeniz gerekmektedir. Adres bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Çalışma durumunuza göre ilgili seçeneği işaretleyin (Özel Sektör, Sağlık Bakanlığı, Diğer Kamu Kurumları, Çalışmıyor). Başvuru yapacağınız unvan, branş ve çalışma yeri otomatik olarak gelecektir. Sicil numarası otomatik olarak gelecektir. Mazeret Türü olarak “SAĞLIK MAZERETİ” seçin ve gerekli sağlık raporu bilgilerini girin. Sağlık raporu aitlik bilgisi alanında, sağlık mazereti yapılacak kişinin yakınlık bilgisi seçilmelidir.

Başvuru Tamamlama:

İlgili alanları doldurduktan sonra ‘Başvuru Kaydı Oluştur’ butonuna tıklayarak ön başvurunuzu kaydedin. Başvurunuzu kesinleştirmek için sayfanın sağ altındaki “Başvurumu Kesinleştir” butonuna tıklayın. Onay kutusunu işaretlemeden “Başvurumu Kesinleştir” butonu aktif olmayacaktır.

Eş Mazereti Ön Başvuru Bilgileri

Eş Mazereti Ön Başvuru Formu:

Formda T.C. Kimlik No, Adı, Soyadı, Baba Adı, Cinsiyet, Doğum Tarihi ve Doğum Yeri gibi bilgiler dışında kalan tüm alanları doldurmanız gerekmektedir. Telefon numaralarınızı başında 0 olmadan yazmalısınız.

Cep Telefonu Numarası ve Size Ulaşılabilecek 2. Telefon Numarası zorunlu alanlardır. Geçerli ve doğru bir e-posta adresi girmeniz gerekmektedir. Adres bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Çalışma durumunuza göre ilgili seçeneği işaretleyin (Özel Sektör, Sağlık Bakanlığı, Diğer Kamu Kurumları, Çalışmıyor). Başvuru yapacağınız unvan, branş ve çalışma yeri otomatik olarak gelecektir. Sicil numarası otomatik olarak gelecektir. Mazeret Türü olarak “EŞ DURUMU MAZERETİ” seçin ve gerekli bilgileri girin.

Başvuru Tamamlama:

İlgili alanları doldurduktan sonra ‘Başvuru Kaydı Oluştur’ butonuna tıklayarak ön başvurunuzu kaydedin. Başvurunuzu kesinleştirmek için sayfanın sol altındaki “Başvurumu Kesinleştir” butonuna tıklayın. Onay kutusunu işaretlemeden “Başvurumu Kesinleştir” butonu aktif olmayacaktır.

Sağlık Bakanlığı 2024 Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kurası İlanı Yayınlandı Sağlık Bakanlığı 2024 Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kurası İlanı Yayınlandı

Genel Uyarılar ve Tamamlama

Başvurunun Tamamlanması ve Uyarılar:

Başvurunuzun geçerli olması için Başvuru Kesinleştirme işleminin yapılmış olması gerekmektedir. Kayıt işlemi yapılmış fakat kesinleştirilmemiş başvurular geçersizdir. İlan metninde belirtilen son başvuru tarih ve saatinden sonra kaydetme veya kesinleştirme işlemi yapılamaz. Sisteme belge yüklemeniz istenmişse, istenen belge/belgeleri sisteme yükleyin. Başvuru işlemlerinizi tamamladıktan sonra güvenli çıkış yapmayı unutmayın.

Yardım ve Destek:

Başvurularınız ile ilgili sorun yaşıyorsanız 0312 585 17 56 ve 0312 585 17 57 numaralı telefonları arayabilirsiniz.