Modern ve Depreme Dayanıklı Hastane Projesi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan, 27 Mart'ta ihalesi gerçekleştirilen ve son teknoloji ile donatılmış, depreme dayanıklı ve deprem izolatörlü fore kazık temel sistemiyle inşa edilen 405 yataklı devlet hastanesinde çalışmalar devam ediyor. Hastane, 58 yoğun bakım yatağı, 250 tek kişilik oda, 36 çift kişilik oda, 20 palyatif bakım odası, 5 mahkum yatağı, 12 ameliyathane, 30 hemodiyaliz ünitesi, anjio servisi ve kalp merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, görüntüleme ve laboratuvar üniteleri ile 133 poliklinikten oluşacak. 92 bin 157 metrekare arsa alanında, 103 bin 298 metrekare inşaat alanında kurulacak olan hastane, 13 bin 190 metrekare bina oturum alanına sahip olacak. Ayrıca, 254 araçlık kapalı otopark ve 581 araçlık açık otopark ile hizmet verecek. Çalışmaların 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Yetkililerden İnceleme ve Teşekkür Mesajları

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ve teşkilat yönetimi ile birlikte hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Dr. Sarıkaya, "Bu büyük yatırım, Çankırı halkı ve çevre bölgelerin sağlık ihtiyaçlarına modern ve konforlu şartlarda hizmet sunma imkanı sağlayacaktır. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Hemşire Serdar Aydin Yaşamını Yitirdi Hemşire Serdar Aydin Yaşamını Yitirdi

AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ise, "Son teknolojiyle donatılmış hastanemiz, modern yatak odaları, kapsamlı yoğun bakım üniteleri, palyatif bakım odaları, teknolojik ameliyathaneler, anjiyo servisi ve kalp merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, görüntüleme ve laboratuvar üniteleri ve 133 polikliniği ile hizmet verecek. Deprem izolatörlü fore kazık temel üzerinde yükselen bu hastane, büyük ölçekli depremlere dayanıklı olacak. Hastanemiz, Çankırı'nın sağlık hizmetleri problemini tamamen ortadan kaldıracak ve çevre illere de hizmet verecek" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Bu büyük yatırımın hizmete geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu'na, Bakanlarımıza ve diğer sağlık yöneticilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.