Doğruyol, sağlık çalışanlarının iş güvenliği konusunda ciddi bir tehdit altında olduğunu ve bu durumun artık kabul edilemez hale geldiğini vurguladı.

"Sağlıkta Şiddet Her Gün Artıyor"

Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, sadece basına yansıyan olayların buzdağının görünen yüzü olduğunu söyledi. "Her gün onlarca sağlık çalışanı hakaret, küfür ve fiziki şiddete maruz kalıyor. Sağlık hizmeti sunumu, popülist yaklaşımlardan uzaklaşarak sağlık çalışanlarının itibarını koruyacak bir yapıya dönüştürülmelidir," dedi.

Genel Başkan Doğramacı ve Ekibi Sağlık Bakanlığı'nda Önemli Konuları Masaya Yatırdı Genel Başkan Doğramacı ve Ekibi Sağlık Bakanlığı'nda Önemli Konuları Masaya Yatırdı

"Etkin Yasal Düzenlemeler Bekliyoruz"

Mevcut uygulamaların yetersiz olduğunu vurgulayan Doğruyol, sağlıkta şiddeti önlemek için daha caydırıcı ve etkin yasaların çıkarılmasını talep etti. "Hükmün geri bırakılması (HGB) sağlıkta şiddet olaylarında uygulanmamalı, suçlulara daha ağır cezalar verilmelidir. Sağlık çalışanlarımız görevlerini yaparken endişe içinde olmamalıdır," diye ekledi.

Ahmet Dogruyol

İlk Kez Yargı Yoluna Başvuruldu

Ahmet Doğruyol, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü ve Hastane Başhekimi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.