Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için yeni yapılandırma fırsatları sundu.

Mehmet Şimşek'ten İstifa Söylentilerine Net Yanıt: ‘Görevimin Başındayım’ Mehmet Şimşek'ten İstifa Söylentilerine Net Yanıt: ‘Görevimin Başındayım’

BDDK'den 60 Ay Yapılandırma Fırsatı

BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için yapılandırma süresini 60 aya kadar uzatma imkanı tanıdı. Böylece dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kredi kartı sahipleri, mevcut borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecekler. Taksit tutarları ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Yapılandırılan borcun yarısından fazlası ödenene kadar ise ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak.

Azami Faiz Oranları Düzenlendi 

TCMB, kredi kartı yapılandırmalarında uygulanacak azami faiz oranını yüzde 3,11 olarak belirledi. Bu oran, referans faiz oranı olarak kabul edilecek.

İhtiyaç Kredilerinde de 60 Aya Kadar Yapılandırma

İhtiyaç kredileri için de yapılandırma imkanı sağlanıyor. Anapara ve faiz ödemeleri 30 günden fazla gecikmiş olan krediler, ilave kredi alınmadan 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Ancak, bu imkandan yararlanmak isteyen borçluların 1 yıl içerisinde yapılandırma talebinde bulunması gerekiyor.

BDDK ve TCMB'nin bu düzenlemeleri, Resmi Gazete'de ve ilgili kurumların internet sitelerinde yayımlandı.

Resmi3