Ailenin bu kararı sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açılan dava sonucunda mahkeme, aile hakkında tedbir kararı verdi.

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

Aile Mahkeme Kararına Direniyor

Atay Özdemir, bebeğin doğumundan itibaren tüm süreçte düzenli doktor kontrollerini yaptırdıklarını, ancak Aile Sağlığı Merkezi'nin topuk kanı alınması konusunda kendilerine baskı yaptığını belirtti. Bu baskı nedeniyle eşinin strese girdiğini ve süt üretiminde azalma yaşandığını söyledi. Aile, mahkeme sürecinde söz haklarının kesildiğini iddia ederek, kararı istinafa taşıdıklarını açıkladı.

Topuk Kanı Testi Neden Önemli?

Topuk kanı testi, bebeklerde doğuştan gelen bazı genetik hastalıkların erken teşhis edilmesini sağlıyor. Tiroid hormonu eksikliği, fenilketonüri, kistik fibrozis ve biyotinidaz eksikliği gibi hastalıklar bu testle tespit edilebiliyor. Erken teşhis, doğru tedavi ve beslenme desteği ile bu hastalıklar kontrol altına alınabiliyor.