Gazze'den Mısır'a geçişlerin sağlandığı ve 61 hasta ile 49 refakatçinin Türkiye'ye getirildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı'na ait uçakla Türkiye'ye getirilen hastaların tedavileri, Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinde gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Koca, bu süreçte bebeklerin, çocukların ve kanser hastalarının tedavilerini ülkemizde gerçekleştirebilmek adına koordinasyon çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Sağlık Çalışanı Nöbete Giderken Silahlı Saldırıya Uğradı Sağlık Çalışanı Nöbete Giderken Silahlı Saldırıya Uğradı

Bakan Koca, İsrail Sağlık Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde tedavi amaçlı ülkemize getirilmesi konusunda gösterdikleri çaba ve koordinasyon konusunda memnuniyet ifade etti. Gazze'den gelen misafirlerin tedavilerine yönelik sağlık personeli ve ambulanslarla hazır beklenildiği aktarıldı. Sağlık Bakanı Koca, bu çabaların en temel taleplerin karşılanması adına önemli olduğunu vurgulayarak, yaşanan zorlu günlerde dostluk ve dayanışmanın önemine değindi.

Gazze içerisinde güvenliği sağlanmış bölgede ülkemizce sahra hastanesi kurulmasını düşündüğümüzü, etnik kökenine bakılmaksızın herkese sağlık hizmeti verileceğini ifade ettim. Sayın bakan cevap olarak her türlü koordinasyon ve işbirliğine açık olduklarını, Gazze içinde güvenli bölgede Türkiye tarafından kurulacak hastanenin lokasyonuyla birlikte yerinde değerlendirme yapılmasını ifade etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık diplomasisi faaliyetlerimizi sürdürmeye, dili, dini ne olursa olsun mazlumun ve ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam edeceğiz.

“Hasta sayısı olarak 88 hasta getirmiş olduk”

Getirilen hasta sayısı 61 hasta, 49 refakatçı. Toplam 150 kişi getirmiş olduk. Hasta sayısı olarak 88 hasta getirmiş olduk. Önümüzdeki dönemde Mısır ve İsrail Sağlık Bakanına ifade ettiğim bebek, çocuk ve yaralıları da tedavi etmek istediğimizde mutabık kaldık. Önümüzdeki günlerde bu tahliyeler devam ediyor olacak. Sahra hastaneleriyle ilgili dün Mısır Sağlık Bakanı bugün öğlen saatlerinde İsrail Sağlık Bakanına, görüştüğümüzde güvenli bölge talebinde bulunduğumuzu erken dönemde ağır iklim şartlarında sahra hastaneleri oluşturmak istediğimizi söyledik, bu konuda mutabık kaldık. Plastik cerrahi ile ilgili çalışıyoruz. Mısır’da hangi hekim grubu hangi branşlara ihtiyaç olduğunu koordinasyon ekibi birlikte çalışıyor. Özellikle 8 hastanın genel durumu biraz daha ciddi. Diğer hastaları takip ediyor olacağız. Bizim çabamız, bebek, çocuk ve yaralıların bundan sonraki süreçte yoğunlukta olması, ilgili bakanlarla mutabık kaldık. Bebeklerden kastettiğim özellikle yeni doğan bebeklerin Türkiye’ye getirilmesiyle ilgilidir.”