TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuşan Bakan Memişoğlu, sağlık sektöründe ortak akıl ve istişare ile hareket etmeyi vurguladı.

Eğitim ve Araştırma Hastane Hemşiresi Sinan Aktaş Evinde Ölü Bulundu Eğitim ve Araştırma Hastane Hemşiresi Sinan Aktaş Evinde Ölü Bulundu

Ortak Akıl ve İstişare

Komisyon Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin son 20 yılda sağlık alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirtti. Memişoğlu, "Türkiye'nin sağlık sistemindeki başarısı, Kovid-19 mücadelesinde ve 6 Şubat 2023'teki depremler sırasında görüldü. Bugün her yere ulaşan bir sağlık sistemimiz var, ancak bazı sorunlarımız da var ve bunları hep beraber çözeceğiz," dedi.

Hasta ve Çalışan Memnuniyeti Önceliğimiz

Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık sektörünü daha ileriye taşımak için çalışacaklarını belirterek, "En büyük amacımız önce hasta memnuniyeti, sonra çalışan memnuniyeti. İnsanları hastalanmadan koruyacak bir sistemi daha etkin hale getirmeye çalışacağız," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Bakanlık olarak her zaman desteğe, fikir ve görüşlere açık olacaklarını vurguladı.

Eleştirilere ve Yapıcı Fikirlere Açığız

Toplantıda Bakan Memişoğlu, "Her türlü eleştiriye, olumlu eleştiriye ve yapıcı fikirlere açığız. İnşallah bu konuda Allah bizi milletimize, devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve güvenenlere mahcup etmesin," dedi. Toplantı, Memişoğlu'nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.