Saldırı sırasında çeşitli yerlerinden yaralananların olduğu bildirildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, özel harekat ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Olay, saat 02.30 sularında Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Acil servisin önüne gelen saldırganlar, hastane binasına doğru ateş açtı. Bu esnada hastane önünde bulunan 1 hastane polisi, 1 hastane jandarması, 1 hastane güvenlik görevlisi ve 2 hasta yakını kurşunların hedefi olarak yaralandı. Yaralılar hemen hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Devlet Hastanesi'nde Uzman Hekim Açığı Giderek Büyüyor! Devlet Hastanesi'nde Uzman Hekim Açığı Giderek Büyüyor!

Geniş Çaplı Güvenlik Önlemleri Alındı

Silahlı saldırı sonrasında acil servisin camlarına birçok kurşun isabet ederken, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, olay yerinde delil toplarken, kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Valilikten İlk Açıklama Geldi!

İstanbul Valiliği, olayla ilgili olarak bir açıklama yaparak, saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Silahlı Saldırının Detayları

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, olay 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 02.50 sıralarında Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde meydana geldi. Araçla hastane önüne gelen saldırganlar, bekleyenlere rastgele ateş açarak biri polis memuru, biri jandarma personeli, biri özel güvenlik görevlisi ve iki sivil vatandaşı yaraladı. Yaralıların hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Geniş Çaplı Soruşturma Sürüyor

Saldırıdan sonra saldırganlar olay yerinden geldikleri araçla kaçarken, saldırıda kullanılan araç Yenibosna’da terk edilmiş halde bulundu. Valilik, saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini belirtti.