Paramedik Atama Puanlarında Düşüş Olacak mı? Paramedik Atama Puanlarında Düşüş Olacak mı?

Açıklamada, şehir hastanelerinin kamulaştırılması gerektiği ifade edilirken, “Sağlık hizmetleri, özel sektörün çıkarlarına göre değil, kamu yararı doğrultusunda organize edilmelidir” denildi.

Şehir Hastaneleri Bütçeye Yük Oluşturuyor

Tabip Odası, şehir hastanelerinin kamu kaynaklarını olumsuz etkilediğini ve bütçe üzerinde yük oluşturduğunu belirtti. Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, şehir hastanelerinin bütçeye yükünü 322 milyar avro olan kira bedelinin 27.5 milyar avroya sınırlandığını açıklamasına dikkat çekildi.

2024 Yılı Bütçesindeki Yük

Sağlık Bakanlığı’nın 2024 bütçesinde şehir hastanelerinin hizmet alımları için 26 milyar 143 milyon lira, yatırım kullanım bedeli için ise 57 milyar 554 milyon lira olmak üzere toplam 83 milyar 697 milyon lira ödenek ayırdığı vurgulandı. Hesaplamalara göre, şehir hastanelerine son 5 yılda toplam 180 milyar TL’den fazla ödeme yapılmış olacağı belirtildi.

Kamu Yararı Öncelikli Olmalı

Ankara Tabip Odası, sağlık hizmetlerinin kamu yararı doğrultusunda organize edilmesi gerektiğini hatırlatarak, şehir hastaneleri için kapatılan hastanelerin yeniden açılması, modernizasyonunun yapılması ve depreme dayanıklılıklarının sağlanması gerektiğini belirtti. Açıklamada, şehir hastanelerinin kamulaştırılması talep edildi.