Müdürlüğün yayımladığı basın açıklamasında, bu tür iddiaların asılsız olduğu ve kamuoyunu gereksiz bir panik ortamına sürüklediği vurgulandı.

Resmi Açıklamalar Dışında Bilgilere İtibar Etmeyin

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. 

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir."

Devlet Hastanesi'nde Vatandaşlar Acemi Sekreterlerden Dertli! Devlet Hastanesi'nde Vatandaşlar Acemi Sekreterlerden Dertli!

Sağlık Bakanlığı'ndan Düzenli Bilgilendirme

Açıklamada ayrıca, Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmelerin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığın ilgili birimleri tarafından düzenli ve şeffaf bir şekilde yapıldığı belirtildi. Vatandaşların, bu tür söylentilere itibar etmemesi ve resmi açıklamaları dikkate alması gerektiği vurgulandı.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğu doğrultusunda, bu tür spekülasyonların önlenmesi için gereken tüm adımların atıldığını belirterek, "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.