Gram altın, haftalık bazda %3,20 artışla en fazla kazandıran yatırım aracı oldu. Diğer yandan, TL mevduat yatırımcıları %1'e yakın getiri sağlarken, dolar/TL kuru ise yatay seyirde kaldı.

Benzine büyük İndirim Geliyor Benzine büyük İndirim Geliyor

Piyasalarda Haftanın Özeti

Sanayi üretim endeksi temmuz ayında %0,4 artış gösterirken, işsizlik oranı %8,8 olarak açıklandı. Aynı dönemde cari işlemler hesabı 566 milyon dolar fazla verdi. Bu verilerle birlikte piyasalarda hareketli bir hafta geride kaldı.

Dış Piyasalarda ABD Enflasyonu ve Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararı

Dış piyasalarda ABD’de enflasyon verileri takip edildi. Ağustos ayında yıllık enflasyon %2,9’dan %2,6’ya gerilerken, Avrupa Merkez Bankası da çeyrek puanlık faiz indirimi gerçekleştirdi. ABD ve Avrupa'daki bu gelişmeler altın fiyatlarını yukarı çekti ve ons altın %3,40’lık bir yükselişle haftayı kapattı.

 Gram Altın Zirvede, Kapalıçarşı'da Yüksek Fiyatlar

Ons altındaki artışla birlikte gram altın da 2817 TL seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı'da gram altın 2860 TL'ye kadar çıkarken, çeyrek altın fiyatı 4.665 TL’ye ulaştı.

 Mevduat Faizlerinde Artış

Bankaların uyguladığı mevduat faiz oranlarında artış gözlendi. En yüksek faiz oranı %54’e çıkarken, kısa vadeli ortalama faiz oranı %51 seviyesine yükseldi. Mevduat yatırımcısının haftalık getirisi %1’e yaklaştı.

Döviz Kuru Yatay Seyretti, Borsa İstanbul Geriledi

Döviz kurlarında ise dolar/TL haftayı yatay bir seyirle kapattı. Dolar, 34,00 TL seviyesinin altında kalırken, Borsa İstanbul'da BİST100 endeksi haftayı %0,98 kayıpla 9685 puandan kapattı.