Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, mevcut koşulların altını desteklediğini belirterek, "Portföylerde %40 altın bulunabilir" değerlendirmesini yaptı.

Eylül Ayı Kira Zam Oranı Belli Oldu! Eylül Ayı Kira Zam Oranı Belli Oldu!

Altın Fiyatlarında Son Durum: Rekor Seviyeler ve Kâr Satışları

Hafta başında test edilen rekor seviyelerin ardından bugün altın fiyatlarında bir miktar kâr satışı görülse de zirveye yakın bir görünüm hakim. Serbest piyasada gram altın 2.744 TL’den işlem görürken, Kapalıçarşı'da gram altın 2.771-2.811 TL arasında alınıp satılıyor. Çeyrek altın 4.585 TL, yarım altın 9.165 TL, tam altın ise 18.270 TL’den satılıyor. Küresel piyasalarda ons altın ise 2.509 dolar civarında işlem görmeye devam ediyor.

Jeopolitik Riskler ve FED Kararları Altını Destekliyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, FED’in olası faiz indirimi, jeopolitik riskler ve ABD’deki seçim belirsizliklerinin altına olan talebi artırdığını belirtti. İç piyasalarda ise dövizdeki yukarı yönlü hareketin gram altını desteklediğine dikkat çeken Yıldırımtürk, dolarda geri çekilme beklenmediğini ve altındaki olası kâr satışlarının sınırlı kalabileceğini ifade etti. Yıldırımtürk, orta ve uzun vadede altının yukarı yönlü bir seyir izleyeceğini öngörerek, yatırımcılara portföylerinde %40 oranında altın bulundurmalarını tavsiye etti.