Bu bildiri, üç milyondan fazla sağlık çalışanını temsil eden kuruluşlar tarafından imzalandı ve seçmenlere, ırkçı AfD'ye oy vermemeleri çağrısında bulunuldu. Alman Doktorlar Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, bu kadar geniş çaplı bir birliğin daha önce hiç görülmediğini belirterek, ırkçıların "Almanya Almanlarındır" şeklindeki söylemini "çok tehlikeli ve insan hayatını riske atan bir yaklaşım" olarak nitelendirdi.

Reinhardt, "Türk doktorlar ve Polonyalı hasta bakıcılar olmasa, insanlar hayatlarını kaybeder ve sağlık sistemi birkaç gün içinde çöker. Yabancı sağlık çalışanları olmadan hiçbir şey yapamayız" diye ekledi.

Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu

Bu bildiriyi imzalayanlar arasında Alman Tabipler Birliği, Eyalet Tabip Birlikleri, Alman Hemşireler Konseyi, Alman Hastane Birliği, Tıbbi Asistanlar Birliği ve Alman Eczacı Birlikleri gibi önemli meslek örgütleri yer aldı. Almanya'da 64 bin yabancı doktorun görev yaptığına dikkat çekilen bildiride, sağlık sisteminde çalışanların dünyanın dört bir yanından geldiği ve bu çeşitliliğin sağlık sektörünü zenginleştirdiği vurgulandı.

Bildiride ayrıca, nefret ve kışkırtmanın giderek arttığı bir dönemde, farklı milletlerden ve kültürlerden insanlarla yapılan işbirliğinin önemine değinildi ve aşırı sağa karşı her hafta sokaklara çıkan yüzbinlerce insanın gösterilerinin desteklendiği ifade edildi.