Yalçın, mevcut düzenin çalışanların gelirlerini azalttığını ve sabit gelir gruplarına haksız yük getirdiğini ifade etti.

"3600 Ek Gösterge Herkes İçin Uygulanmalı"

Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme ile birinci derecedeki memurların 3600 ek gösterge hakkına kavuştuğunu hatırlatarak, bu hakkın başta şefler ve yükseköğrenim mezunları olmak üzere birinci dereceye yükselmiş tüm memur ve emeklileri kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık-Sen’den Aile Hekimliği Yönetmeliği İçin Geniş Kapsamlı Talep Sağlık-Sen’den Aile Hekimliği Yönetmeliği İçin Geniş Kapsamlı Talep

Emeklilere Özel Çözüm Önerileri

Emekli memurların düşük aylıklarla yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Yalçın, çalışan memurlara yapılan seyyanen zamların emeklilere yansıtılmamasının büyük bir mağduriyet yarattığını vurguladı. Yalçın, emekli maaşlarının artırılmasına yönelik çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

- İlave ödemelerin emekli maaşlarına ve ikramiyelere yansıtılması, 

- 2008 sonrası göreve başlayanların tüm kazançlarının prime esas kazanca dahil edilmesi, 

- Emekli aylığı bağlama oranının %2’den %2,5-3 seviyesine çıkarılması, 

- Emekli aylıklarında oluşan güncelleme ve adaletsizlik farklarının düzeltilmesi.

Sendikal Haklar İçin Özgürlükçü Düzenleme Çağrısı

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun değişmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, grev hakkının da yer alacağı daha özgürlükçü bir toplu sözleşme düzenine geçilmesi gerektiğini belirtti. Yalçın, sendikal yetki ve temsilin daha güçlü bir yapıya kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

"Memurlar İçin Yapısal Reform Şart"

Yalçın, maaşların korunması, emeklilik sisteminde adaletin sağlanması ve kamu görevlilerinin nefes alabileceği bir düzen için köklü reformların kaçınılmaz olduğunu belirterek, kamu çalışanlarının haklarının güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.