Özellikle motorin fiyatlarıyla ilgili önemli bir indirim beklentisi gündemde. Finans uzmanı İris Cibre’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, motorinde çarşamba gününden itibaren 1 TL civarında bir indirimin geçerli olabileceği belirtiliyor. Ancak bu indirimin kesinleşip kesinleşmediği henüz net değil, motorin kullanıcıları büyük bir dikkatle resmi açıklamaları bekliyor.

 Geçmişte Yapılan İndirimler

Son olarak 6 Eylül’de benzine 1.81 TL’lik bir indirim uygulanmıştı. Bu indirim sonrası motorin fiyatlarının da indirilmesi beklentisi, akaryakıt piyasasında dalgalanmaları gündeme taşıyor. Yakın zamanda yapılacak resmi açıklamalarla motorindeki indirim detaylarının kesinleşmesi bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

10 Eylül itibarıyla güncel akaryakıt fiyatları şehirler arasında küçük farklar gösteriyor. İşte bazı şehirlerdeki fiyatlar:

- İstanbul Avrupa Yakası: Benzin 41.53 TL, motorin 43.22 TL, LPG 25.14 TL

- İstanbul Anadolu Yakası: Benzin 41.41 TL, motorin 43.15 TL, LPG 24.60 TL

Ocak Ayında Maaşlara Ne Kadar Zam Gelecek? Emekli ve Memur İçin 5 Farklı Hesap Ocak Ayında Maaşlara Ne Kadar Zam Gelecek? Emekli ve Memur İçin 5 Farklı Hesap

- Ankara: Benzin 41.86 TL, motorin 43.64 TL, LPG 25.15 TL

- İzmir: Benzin 42.31 TL, motorin 44.15 TL, LPG 24.90 TL

Seçim Sonrası Akaryakıt Fiyatları

14 Mayıs seçimleri öncesi benzin litre fiyatı 19.76 TL, motorin litre fiyatı ise 18.58 TL seviyesindeydi. Seçimlerden bugüne kadar benzine yaklaşık 22 TL, motorine ise yaklaşık 25 TL zam yapıldı.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve dolar kuru baz alınarak hesaplanıyor. Bu fiyatlar, rekabet ve serbest piyasada dağıtım firmaları tarafından belirleniyor ve bölgesel farklılıklar gösterebiliyor.