Sağlık Bakanlığı 118. DHY kurası ilanı ve isim listeleri yayınladı.  118. DHY kurası ilanına ait duyuru YHGM web sitesinden yayımlandı. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi web sitesi aracılığıyla yayınlanan duyurudaki detaylar haberimizde..

118. DHY Duyurusu Detayları!

118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası için Kura başvuruları, 5-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacak.

118. DHY Kurası Başvuru

118. DHY kurası 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na göre yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanlık eğitimini tamamlayanlardan Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde (https://yhgm.saglik.gov.tr) ismi ilan edilenler için aşağıdaki bilgiler ve ilan edilen takvim çerçevesinde noter huzurunda bilgisayar ortamında kura ile yerleştirme işlemleri yapılacak.

118. DÖNEM DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ (DHY) KURASI TAKVİMİ

Sağlık Bakanlığı, 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası takvimini duyurdu. Kura başvuruları, 5-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacak. Mazeret (Eş ve Sağlık) Kurası ön başvuru durumları kabul edilenler ve genel kuraya ait münhal yerler 29 Ağustos 2024’te ilan edilecek. Tüm adaylar için tercih başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak. Kura ise 4 Eylül 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Kura yeri ve saati Sağlık Bakanlığı internet sitesinde ilan edilecek.118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü

118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü

118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü

118. DHY Kurası Münhal Kadrolar

Genel Esaslar:

• Atamalar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılacaktır.

• Kura yeri, saati ve sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde ilan edilecektir.

Cihan Kudu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Oldu Cihan Kudu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Oldu

• Tebligatlar internet adresinde yayınlanacak ve ilan tarihinden itibaren yapılmış sayılacaktır.

Başvuru Esasları:

• Kura başvuruları Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacaktır.

• Adaylar en fazla 10 tercih yapabilecek ve başvurularını kesinleştireceklerdir.

• Adli sicil belgesi başvuru formuna eklenmelidir.

• Tercih yapmayanlar veya tercihlerine yerleşemeyenler boş kalan yerlere genel kura ile yerleştirilecektir.

DHY Kurası Mazeret Başvurusu EKİP Kılavuzu: Adım Adım Rehber

109. DHY Kurası Başvuru

118.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Mazeret (Eş ve Sağlık) Kurası

118.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Eş ve Sağlık Mazereti Başvurularının Değerlendirme Sonuçları ile Münhal Kadrolar 4 Eylül'de yayımlanacak. 

Eş ve sağlık durumu nedeniyle atama talebinde bulunanlar, ilgili belgeleri sisteme yükleyerek başvuru yapacaklardır.

• Eksik belge yükleyenler veya mazereti uygun görülmeyenler genel kuraya dahil edilecektir.

• Mazereti uygun görülenler, sistem üzerinden tercihte bulunabileceklerdir.

118. Devlet Hizmet Yükümlülüğü

118. DHY Kura Tarihi

118. DHY kura tarihi Bakanlık tarafından duyuruldu. Kura çekim tarihi 04.09.2024 olarak belirlendi. 118. DHY Kura başvuruları için saat ile ilgili bilgi https:yhgm.saglik.gov.tr adresinden ilan edildi. Kuraya başvuru yapacak olan hekimler EKİP üzerinden e-devlet kapısı aracılığıyla kimlik doğrulama sistemini kullanarak başvurularını tamamlayabilirler.

Daha sonra EKİP üzerinden açılacak münhal yerler göz önünde bulundurularak ilan edilen kura takvimi çerçevesinde en fazla 10 tercih yapılabileceklerdir.

118. DHY Son Başvuru Tarihi

118. DHY son başvuru tarihi 8 Ağustos 2024 olarak duyuruldu. 

118. DHY Eş Durumu

118. DHY eş durumu PBS üzerinden mazeret yani eş ve sağlık kurasına ait Başvurular 8 Ağustos 2024 tarihi saat 18:00'e Kadar EKİP Üzerinden yapılacaktır. 

118. DHY Kura Takvimi:

1. Mazeret Kurası ön başvuruları: 5-8 Ağustos 2024

2. Münhal yerlerin ilanı: 29 Ağustos 2024

3. Tüm adaylar için tercih başvuruları: 29 Ağustos - 2 Eylül 2024

4. Kura tarihi: 4 Eylül 2024

118. DHY Kurası Sonuçları

118. DHY kura sonuçları YGHM tarafından yayımlanır yayımlanmaz sitemizden duyurulacaktır.

YGHM 118. DHY

YGHM 118. DHY ile ilgili ilk duyuru yayımlanmasının ardından ilan metni ve diğer detaylarda YHGM tarafından paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı 118. DHY

Sağlık Bakanlığı 118. DHY kapsamında atamaları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapacak. Kuraya ait noter onaylı belgeler Genel Müdürlüğünün internet adresinden adaylara ilan edilecek.

118. DHY Kimler Başvurabilir?

118. DHY kimler başvurabilir sorusunun cevabı daha önce Bakanlık tarafından verilmiş olup bu kapsamda 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa göre yurtiçi ve yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip ve yan dal uzmanlık eğitimi bitirenler başvuru yapabilecek.

118. DHY Tercihleri Nereden Yapılır?

118. DHY tercihleri Sağlık Bakanlığı PBS sistemi üzerinden yapılmaktadır. PBS sistemine turkiye.gov.tr adresinden ya da sağlık bakanlığı’nın EKİP sistemi üzerinden e-devlet kapısı üzerinden giriş yapılarak tercihler tamamlanabilmektedir.

YGHM Nedir?

YGHM, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kısa adadır. Sağlık Bakanlığı’nın insan kaynakları planlamasını yapan Genel Müdürlüğü kısa adı YGHM olarak geçmektedir.

118. DHY Listesi

117. DHY kurasına ait uzman tabip ve pratisyen tabip isim listeleri kura duyurusunda yer aldı. İsimlerini kontrol etmek isteyen adaylar Uzman Tabip İsim Listesi, Pratisyen Tabip İsim Listesi
başlıklarına tıklayarak listelere ulaşabilirler.

109. DHY

118. DHY Kontenjanları

118. DHY kontenjanları Sağlık Bakanlığı tarafından münhal kadrolar olarak tanımlanmaktadır. Münhal kadrolar ise kura takviminde belirtilen sıramatiğe göre tercih işlemlerinin yapılmasının ardından Bakanlık tarafından ayrıca duyuruyla adaylara bilgilendirilmektedir.

Kontenjanlar konusu başta olmak üzere bir önceki DHY kuraısna ait ilan metni, münhal kadrolar vb. tüm bilgilere 116. DHY Kurası Tebligatlar Yayınlandı! başlıklı haberimize tıklayarak ulaşabilirsiniz.

118. DHY Mazeret

118. DHY mazeret kurası eş ve sağlık durumuna göre yapılmaktadır. Aile birliğinin sağlanması için ya da sağlıkla ilgili bakanlığın belirlediği şartları taşıyan sağlık raporuna sahip adaylar DHY mazeret durumu kurasına başvurabileceklerdir.