Şimşek’in Açıklamalarını Ardından Memurlara Kötü Haber: 2 yıl zam yok Şimşek’in Açıklamalarını Ardından Memurlara Kötü Haber: 2 yıl zam yok

Devletin doğalgaz desteğiyle 43 milyar TL maliyete imza attığı ücretsiz doğalgaz desteği bugün sona erdi.

2023 Nisan ayında başlatılan ve devlete 43 milyar liraya mal olan 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz uygulaması, bugün itibarıyla sona erdi. Bu destek programının sona ermesiyle birlikte, faturalarda ortalama 150-200 liralık bir artış bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 Nisan ayında müjdesi verilen ve vatandaşlara önemli bir destek sağlayan 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması artık sona ermiş durumda.

Devlete maliyeti ise 43 milyar

Uygulama kapsamında yaklaşık 20 milyon haneye doğalgaz yardımı yapıldı. Ücretsiz doğal gaz uygulamasının devlete maliyeti ise 43 milyar lira olarak kaydedildi. CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, bugün itibarıyla sona eren konutlar, ibadethaneler ve cemevlerinin ücretsiz doğal gaz uygulamasının 1 Mayıs 2025'e kadar uzatılması için bir kanun teklifi sundu.

Destek devam etsin talebi

Uzun, teklifine ilişkin yaptığı açıklamada, 1 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla başlatılan 25 metreküp ücretsiz doğal gazın süresinin dolduğuna işaret etti. Uzun, geçen bir yıllık sürede Türkiye ekonomisinde bir iyileşme sağlanamadığını ve vatandaşların geçim sıkıntısını daha fazla hissettiğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun yükselerek yüzde 43,68'e çıktığına dikkat çekti.

Uzun, ücretsiz doğal gaz uygulamasının devlete maliyetinin beklenenden düşük olduğunu ve bu desteğin ekonomik krizle mücadele eden vatandaşlara rahatlık sağlayacağını belirtti.

Ülkede her yıl yüzbinlerce abonenin doğal gaz borcundan dolayı kesintiye uğradığını ve bu uygulamanın milyonlarca vatandaşın ekonomik durumunu bir nebze olsun rahatlatacağını vurguladı.

Uzun ayrıca, Karadeniz'de bulunan ve yurttaşlara ücretsiz dağıtılan doğal gazın ülkenin ekonomik koşulları göz önüne alındığında bir yıl daha uzatılması gerektiğini ifade etti.