08:29 Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son haftalarda İstanbul üzerinde ayrı bir çalışma yaptığı öğrenilirken geçen hafta yaptığı başhekimler toplantısının ardından bu hafta yeni bir başhekimler toplantısı yapması dikkat çekti.

08:24 Gündem

Emekli aylığı almak için boşananlarla ilgili sayının artması üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu denetimlerini sıklaştırdı.

08:15 Gündem

Bursa’da bulunan birçok devlet hastanesinde Sağlık Bakanlığından gelen müfettişlerin iş başında olduğu öğrenildi.

02:39 Atamalar

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin refahını artırmak için tasarruf tedbirlerini kamudan başlanacak açıklaması heyecan yaratırken gözler sözleşmeli yöneticilere çevrildi.

01:37 Gündem

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, bir aracın iç yıkama bedeli 300 TL olarak görülürken, hastanede yapılan mide yıkama işleminin ise SGK tarafından 73,66 TL ile ödeme yapıldığı görüldü.

01:17 Mevzuat

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108. maddesinin (e) fıkrasına göre verilen aylıksız izin ile ilgili sözleşmeli statüde kadroya geçirilen memurun bu haktan yararlanıp yararlanamayacağı haber detayımızda.

01:14 Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, kamuda yapılan harcamaları kısmak için 2 ayrı kurumun müşterek olarak çalıştığı, yapılacak düzenlemeyle kamu harcamalarında verimliliğin aranacağını söyledi.

01:11 Ekonomi

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun düzenli olarak yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı ile araştırmanın Nisan 2024 sonuçları açıklandı.

01:10 Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın yaptığı asgari ücrete ara zam yapılmayacağı ile ilgili açıklamada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ismini andı.

01:06 Gündem

TÜİK’in yayınlamış olduğu enflasyon verilerine göre emekli aylığı Ocak ayından bu tarafa 1500 TL değer kaybederken alım gücünün ise 8500 TL’ye düştüğü öğrenildi.