Eğitim Araştırma ya da Devlet Hastanelerine gitmesi gereken bebekleri usulsüz yöntemlerle özel hastaneye sevk ettikleri gerekçesiyle 14 doktor ve 17 hemşireye gözaltı kararı uygulandı.

Operasyon düzenlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik" şüphesiyle bir operasyon düzenlendi.

14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisi gözaltında!

Operasyon kapsamında İstanbul ve Tekirdağ'da İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisinin de aralarında bulunduğu toplamda 41 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz bebek hasta sevki dahil bazı suçlamalarla işlem yapıldığı belirtildi.

Bebekleri hastanelerde tutmuşlar

SGK Başkanlığı tarafından özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin lira ödeme yapıldığı için, hastane görevlilerinin iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için hastanelerde tuttukları ileri sürülüyor.

Emniyet müdürlüğü açıklama yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla bir operasyon düzenlendiği bildirildi. İddialara göre, aralarında doktor, hemşire ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da bulunduğu şüphelilerin örgütlü bir şekilde hareket ettikleri ve rüşvet alarak maddi menfaat sağladıkları öne sürüldü. Özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz bebek hasta sevk ettikleri iddia edilen şüpheliler hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Ekonomik Olmayan Hatlardan Memur Servisleri Kaldırılıyor Ekonomik Olmayan Hatlardan Memur Servisleri Kaldırılıyor

8 bin lira ödeme almak için…

SGK Başkanlığı'nın özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin lira ödeme yaptığı için, hastane görevlilerinin iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için hastanelerde tuttukları iddia edildi.

Resmi kayıtlarda görevli gibi gösterilmişler

Açıklamada, suçlamalarla ilgili işleyiş şu şekilde detaylandırıldı: "Söz konusu yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması gereken doktor personelinin, masraflardan kaçınmak amacıyla yoğun bakım ünitesinde bulunmadığı, sadece resmi kayıtlarda görevli olarak gösterildiği belirtildi. Ancak bebek hastaların durumları ağırlaştığı gün ve saatlerde görevli gösterilen doktorlara ait telefonların, hastanelerden uzak farklı noktalarda baz verdiği, yoğun bakım ünitelerinde sürekli olarak hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini telkin ettikleri, hasta yakınlarının doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları yönünde bulgular elde edildi."

102 sayfa usulsüz tıbbi işlem

26 Nisan'da İstanbul ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda, aralarında 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan adli aramalarda ise 45 dijital materyal, 55 kutu yasadışı ilaç ve 102 sayfa usulsüz tıbbi işleme ilişkin doküman ele geçirildiği ifade edildi. Firari olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.