Sürekli işçilere ait puantaj düzenleme dönemi Ramazan Bayramı tatil günlerine denk geldiği için İl Sağlık Müdürlükleri Puantajların bayramdan önce tahakkuk birimine gönderilmesi için Resmi talimat yazılarını yazmaya başladı.

YAZILAR YAZILDI...

Öte yandan bir çok İl Sağlık Müdürlüğü bordroların bayramdan önce yapılması için talimat yazılarını göndermiş durumda.

Kamu Personeli Hayat Sigortasını Gelir Vergisinden Düşebilir! Kamu Personeli Hayat Sigortasını Gelir Vergisinden Düşebilir!

Isci PuantajMAAŞ HESAPLAMALARINI BİTİRİN TALİMATI

Bir çok İl Sağlık Müdürlüğü Tahakkuk Birimlerine gönderdiği yazıda 15 Mart-14 Nisan 2024 dönemine ait maaş ödemelerinin Ramazan Bayramı ile aynı zamana denk geleceğini belirterek maaş hesaplarının bayram öncesinde bitirilmesi gerektiği talimatını verdi.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Nisan maaşlarının erken ödeneceğine dair henüz resmi bir açıklama yetkili ağızdan yapılmamış olsa da İl Müdürlüklerinin yaptığı maaş yazışmalarına göre maaşların erken ödenmesi bekleniyor.

Isci Erken OdemeÖte yandan Ramazan Bayramı’nda mesai yapacakların mesai ücretlerinin bu ayki maaşla birlikte ödenmesi de bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ 6-14 NİSAN ARASI OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı öncesi tatil süresini uzatarak 8-9 Nisan'da kamu çalışanlarının idari izinli olacağını belirtti. Buna göre, kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 6-14 Nisan tarihlerinde idari izinli sayılacak.

BAKANLIK ÇALIŞANLARI MAAŞ GÜNÜ İZİNLİ OLACAK

Emekli Maaş ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapıldığından, bakanlık çalışanları da bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörüldüğünden, memur ve emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL YATIRILMIŞTI!

Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerine denk geliyordu. SSK emeklilerine yapılan ödemeler 14-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilirken, Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise 17-18 Nisan'da yatırılmıştı.